Over Hanse

Word jij onze nieuwe projectleider?

Samen met jouw eigen projectteam het complete bouwproces vormgeven

Ben jij onze nieuwe projectleider voor veelzijdige bouwprojecten?


Om samen iets te bereiken heb je leiders nodig. Jij hebt de verbindende kracht om projectteams samen te stellen en aan te sturen. Als projectleider bewaak je de voortgang van het project, de planning en de budgetten. Tegelijkertijd signaleer je waar verbeterpunten liggen en je pakt de ruimte om veranderingen door te voeren. Als projectleider bij Hanse werk je niet alleen aan veelzijdige projecten, je geeft ook vorm aan de manier waarop wij projectmanagement invullen. Zo maak jij het verschil voor ons team en natuurlijk voor onze klanten.

De bouw is regelmatig in het nieuws. Logisch, want de politiek en de economie hebben veel invloed op onze sector. Zeker nu, tijdens de stikstofcrisis en de coronapandemie. Bij Hanse realiseren we ons maar al te goed dat wij een belangrijke rol spelen in de bouwsector – in Zeeland, maar ook daarbuiten. Daarom zijn we voortdurend bezig met innovatie. In de uitvoering en in de ontwikkeling. Welke nieuwe manieren kunnen we bedenken om ons werk eenvoudiger en efficiënter uit te voeren? Daarin is de stem van onze projectleiders belangrijk. Je denkt mee over de toekomstige lijn voor nieuwe projecten. Zo draag jij bij aan de groei van ons bedrijf. Want bij Hanse doen we het samen.

“Als projectleider moet je verwachtingen scheppen naar de klant, want er is natuurlijk nog niks gebouwd. Dan ben ik graag heel concreet en realistisch: dit gaan we maken, dit is de kwaliteit die wij leveren en dit is het tijdspad. Het is cruciaal dat je vervolgens nakomt wat je eerder hebt toegezegd.”

Tim Hoek
Projectleider Bouw bij Hanse

Dit doe je

Elke werkdag heb je als projectleider contact met klanten, leveranciers en onderaannemers. En je schakelt natuurlijk met het projectteam. Want het is jouw taak om ervoor te zorgen dat al die specialisten ook echt als team functioneren. Dat begint al met het samenstellen van jouw projectteam. Hoe zorg je dat iedereen het beste in elkaar naar boven haalt in de samenwerking? Het doel is om met elkaar iets te maken. Dan moet je dat natuurlijk ook samen doen.
Als projectleider ben je eindverantwoordelijk voor een project, zowel voor de organisatie als voor de realisatie. Hanse werkt aan mooie projecten in de utiliteitsbouw, woningbouw, agrarische bouw en industriebouw. Altijd ingewikkeld en bijzonder. Nooit seriematig.

“Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar verbeterpunten. Zo volg ik trainingen om anderen aan te sturen of over vergadertechnieken. Die vaardigheden helpen mij ook buiten werktijd. Overal krijg je wel te maken met verschillende karakters, dan wil ik net zo goed de juiste oplossing aanbieden.”

Tim Hoek


Dit ben je

Hanse is echt een familiebedrijf. We denken in generaties in plaats van kwartalen. Tegelijkertijd gaan we graag vernieuwend te werk. Dat betekent dat we kritisch kijken naar interne processen, onze procedures evalueren en waar nodig aanpassingen doorvoeren. Jij bent iemand die verbeterpunten signaleert en oppakt. Die zich als projectleider mede-eigenaar voelt en graag het initiatief neemt om nieuwe methodes en technieken te introduceren en succesvol in te zetten.

Je maakt als projectleider het verschil bij Hanse als je:

“De vrijheid die ik van Hanse krijg bij de uitvoering van mijn werk geeft me voldoening. Als projectleider krijg ik de ruimte om mooie, ingewikkelde en bijzondere projecten aan te pakken op de manier die mij het beste lijkt. Met nieuwe methoden en technieken. En dan na een jaar een compleet gebouw opleveren binnen de afgesproken kaders. Dat gevoel: als wind in de zeilen.”

Tim Hoek

Dit kun je


Dit krijg je van ons

“Hanse is de werkgever die ervoor zorgt dat je alle middelen hebt om je werk met plezier te doen. En dat werkplezier versterkt natuurlijk de fijne manier waarop collega’s hier met elkaar omgaan.”

Tim Hoek

Dit is Hanse

Van origine zijn wij staalbouwers bij Hanse. In de afgelopen jaren zijn we getransformeerd tot hoofdaannemer. Als complete bouwer hebben we nu alle facetten in huis. Zo bouwen we ultramoderne kantoren, industriële constructies, maar ook bewaarloodsen. Veelzijdige bouwprojecten waar we alles in eigen beheer doen. Van ontwerp en engineering tot fundering en afbouw.
Inmiddels staat een nieuwe generatie aan het roer van het familiebedrijf. Directeuren Marlinde, Jochem en Ruben maken Hanse nog persoonlijker, moderner ook. Medewerkers waarderen de openheid, het informele karakter en de betrokkenheid van de organisatie.

“Hanse is een sociaal bedrijf dat maatschappelijk heel zichtbaar is. Zo zetten veel collega’s zich in voor goede doelen – een school bouwen in Roemenië, maar ook lokaal voor de zangvereniging, de voetbalclub, de ijsclub of de zwemclub. Hanse is graag behulpzaam, bijvoorbeeld als materiaalsponsor. Ik ben er trots op dat ik bij zo’n organisatie werk.”

Tim Hoek

Over Tim

Inmiddels werkt Tim Hoek twintig jaar bij Hanse. Als projectleider was hij betrokken bij een aantal mooie mijlpalen van Hanse. Zo was hij de eerste die een Hanse-project buiten Nederland leidde. Ook was hij de eerste die een project met een budget boven één miljoen leidde. En Tim leidde als eerste de bouw van een supermarkt die we als bouwkundig aannemer wonnen in een aanbesteding. Inmiddels werkt Hanse regelmatig aan zulke buitenlandse, kostbare en veelzijdige projecten. Tim voert op dit moment al gesprekken over projecten waarvan de bouw pas in 2024 start.

Wil je meer weten over de rol van projectleider?

Vraag het dan aan Tim! Hij vertelt je graag meer over zijn werkzaamheden en verantwoordelijkheden en over werken bij Hanse in het algemeen.

Stel jouw vraag aan Tim

    Direct solliciteren